Bramborový prejt se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Brambory
  • 300 g Brambory vařené
  • 20 g Tuk
  • 100 g Sádlo škvařené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Kapusta hlávková
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Majoránka
  • 3 stroužek Česnek
  • 0.25 l Mléko polotučné
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 632 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 522 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 219.3 mg
  • Draslík 1730.7 mg
  • Vláknina 17863.8 mg
  • Vitamín A 17863.8 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 316.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvařené i syrové brambory nastrouháme, přidáme osmaženou, jemně nakrájenou cibuli, na které jsme podusili nakrájenou kapustu, celá vejce, mléko a koření. Je-li těsto řídké, přisypeme trochu strouhanky.

  • 2

    Pekáč vymažeme sádlem, naplníme těstem a pečeme v troubě dozlatova.

  • 3

    Krájíme na čtverce a podáváme se salátem.

Komentáře k receptu