Bramborový pudink vařený v ubrousku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory vařené
  • 120 g Máslo čerstvé
  • 60 g Mouka pšeničná hrubá
  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 20 g Tuk
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 574 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 647 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 294.8 mg
  • Draslík 497.4 mg
  • Vláknina 6196.7 mg
  • Vitamín A 6196.7 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vařené brambory oloupeme a prolisujeme.

  • 2

    Máslo utřeme se žloutky a solí do pěny, okořeníme, přidáme studené prolisované brambory, nastrouhaný sýr a nakonec pevný sníh z bílků a mouku.

  • 3

    V namočeném a vyždímaném ubrousku potřeném máslem vaříme pudink asi 30 minut.

  • 4

    Po vyjmutí jej nakrájíme na kolečka a sypeme osmaženou strouhankou a zakapeme máslem.

Komentáře k receptu