Bramborový pudink se šunkou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 436 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 31 g
- Sodík 336 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 415.9 mg
- Draslík 653.2 mg
- Vláknina 6580 mg
- Vitamín A 6580 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.9 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Uvařené brambory oloupeme a protřeme sítem. 
- 
                                2Máslo se žloutky a solí utřeme do pěny, přidáme protlak z brambor a tolik mouky, aby vzniklo vláčné těsto. Nakonec lehce vmícháme pevný sníh z bílků. 
- 
                                3Šunku jemně nakrájíme a smícháme ji se smetanou. 
- 
                                4Do vymazané pudinkové formy dáme vrstvu brambor, na ně šunku a navrch zbylé brambory. Formu uzavřeme a pudink ve vodní lázni v páře vaříme asi 45 minut. 
- 
                                5Vyklopíme a pomastíme máslem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        