Brambory plněné játrovou nádivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Játra vepřová
  • 30 g Tuk
  • 10 g Petržel - nať
  • 50 g Sádlo škvařené
  • 200 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 8 ks Brambory vařené
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 429 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 663 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 245 mg
  • Draslík 789.3 mg
  • Vláknina 7499.8 mg
  • Vitamín A 7499.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vařené brambory oloupeme, spodek skrojíme, vršek seřízneme a brambory vydlabeme.

  • 2

    Na sádle osmažíme jemně nakrájenou cibuli, přidáme na kousky nakrájená játra a opečeme. Podlijeme a dusíme doměkka.

  • 3

    Játra umeleme na strojku, přidáme bramborovou dřeň, sůl, pepř a směs naplníme do brambor.

  • 4

    Brambory srovnáme do vymazaného pekáčku, ozdobíme petrželkou a zapečeme v troubě.

Komentáře k receptu