Zimní Minestrone

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Ječné kroupy
  • 200 g Kapusta hlávková
  • 20 g Celer řapíkatý
  • 400 g Fazole červené sterilované
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 2 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
  • 1 ks Cuketa
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Cibule červená
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 l Kuřecí vývar
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 161 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 325 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 406.5 mg
  • Vláknina 12989.3 mg
  • Vitamín A 12989.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme na jemno. Mrkev oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky spolu s celerem.

  • 2

    Na oleji opečeme cibuli, mrkev, celer, utřený česnek a špetku soli. Opékáme 5 minut.

  • 3

    Přidáme kroupy, rozmarýn, tyminán, protlak, další špetku soli a ještě 2 minuty opékáme.

  • 4

    Zalijeme vývarem a vaříme 10 minut.

  • 5

    Poté přidáme nakrájenou kapustu na proužky, slité fazole, špetku soli a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a vaříme ještě 20 minut.

  • 6

    Přidáme cuketu nakrájenou na kostičky a odstavíme. Necháme minutu odležet, pak osolíme a opepříme podle chuti. Podáváme.

Komentáře k receptu