Salát s pekanovými ořechy, hruškami a ricottou
Suroviny
- 100 g pekanové ořechy
- 250 g Sýr Ricotta
- 50 ml Olej olivový extra panenský
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Pomeranče
- 2 ks Čekanka
- 2 ks Hruška asijská nashi
- 1 stroužek Česnek
- 8 polévková lžíce Bazalka
- 2 polévková lžíce Ocet vinný
- 1 polévková lžíce Dijonská hořčice
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 275 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 21 g
- Sodík 248 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 31.9 mg
- Draslík 319.6 mg
- Vláknina 6683 mg
- Vitamín A 6683 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 55 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Z pomerančů nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. 
- 
                                2Čekanku nakrájíme na proužky. 
- 
                                3Hrušky oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. 
- 
                                4Česnek nakrájíme na jemno. Utřeme ho se čtvrt lžičkou soli na pastu. Tuto pastu pak vyšleháme s octem, pomerančovou kůrou a šťávou, hořčicí a pepřem. Poté zašleháme i olivový olej. 
- 
                                5Čekanku, hrušky, ricotu a třetinu pekanů smícháme ve velké míse a zalijeme zálivkou. 
- 
                                6Ozdobíme zbylými ořechy a podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        