Brambory zapečené s uzenou klobásou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 200 g Klobása uzená
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 kg Brambory
  • 1 šálek Smetana 16% (pochoutková)
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 675 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 384 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 367.9 mg
  • Draslík 1144.9 mg
  • Vláknina 13133.4 mg
  • Vitamín A 13133.4 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme, oloupeme, nakrájíme na plátky a prosolíme.

  • 2

    Do máslem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku dáme vrstvu brambor, posypeme ji natvrdo uvařenými, nasekanými vejci, na kolečka nakrájenou klobásou a osmaženou strouhankou. Pokropíme smetanou a navrch dáme vrstvu brambor, zakapeme je máslem a smetanou a poprášíme paprikou.

  • 3

    Dáme do trouby zapéci.

Komentáře k receptu