Vanilkové black rohlíčky

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 80 g Cukr moučka
  • 2 kávová lžička Kakao - prášek
  • 1 kávová lžička Vanilinový cukr
  • 1 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 302 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 0 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 24 mg
  • Draslík 30.5 mg
  • Vláknina 3848 mg
  • Vitamín A 3848 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme suché ingredience – mouku, 20 g cukru moučka a kakao. Přidáme máslo a vypracujeme drobenku. Směs spojíme rumem. Vypracujeme kuličku, kterou necháme do druhého dne odležet v lednici, zabalenou v potravinářské fólii.

  • 2

    Druhý den z kuličky vyválíme 2 cm tlustý váleček, nakrájíme ho na 0,5 cm široké kousky. Z každého kousku pak tvarujeme hnědé rohlíčky, které skládáme vedle sebe na plech vyložený pečícím papírem.

  • 3

    Pečeme na 180 °C asi 10 minut.

  • 4

    Ještě teplé je obalíme ve směsi z cukru moučky a vanilkového cukru.

Komentáře k receptu