Kuře s bylinkami, citrusy a kapary
Suroviny
- 7 g Pepř černý mletý
 - 60 ml Víno bílé
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Tymián čerstvý
 - 1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
 - 1 kávová lžička sirup agávový
 - 4 ks Citrony
 - 1 ks Bobkový list
 - 1 ks Kuře
 - 2 polévková lžíce Kapary
 - 3 polévková lžíce Kreolis Extra panenský olivový olej s bylinkami a kořením
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 654 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 43 g
 - Sodík 331 mg
 - Bílkoviny 55 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 212.5 mg
 - Draslík 658.7 mg
 - Vláknina 7116.2 mg
 - Vitamín A 7116.2 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 56.5 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ze dvou citronů vymačkáme šťávu, zbylé dva nakrájíme na plátky.
 - 
                                2
Kuře rozporcujeme na šest dílů. Dáme je do zapékací misky a smícháme je s bobkovým listem, rozmarýnem, tymiánem, citronovou šťávou, olejem, solí a pepřem. Přikryjeme a necháme hodinu marinovat.
 - 
                                3
Troubu rozehřejeme na 200 °C.
 - 
                                4
Poté kuře dáme do trouby, poklademe ho plátky citronu, zalijeme vínem a pečeme 75 minut nepřikryté (nebo dokud citrony nejsou zlatavé a kuře propečené).
 - 
                                5
Po upečení vmícháme i kapary a agávový sirup a podáváme.