Kuře s bylinkami, citrusy a kapary

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 7 g Pepř černý mletý
  • 60 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
  • 1 kávová lžička sirup agávový
  • 4 ks Citrony
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Kuře
  • 2 polévková lžíce Kapary
  • 3 polévková lžíce Kreolis Extra panenský olivový olej s bylinkami a kořením
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 654 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 331 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 212.5 mg
  • Draslík 658.7 mg
  • Vláknina 7116.2 mg
  • Vitamín A 7116.2 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 56.5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ze dvou citronů vymačkáme šťávu, zbylé dva nakrájíme na plátky.

  • 2

    Kuře rozporcujeme na šest dílů. Dáme je do zapékací misky a smícháme je s bobkovým listem, rozmarýnem, tymiánem, citronovou šťávou, olejem, solí a pepřem. Přikryjeme a necháme hodinu marinovat.

  • 3

    Troubu rozehřejeme na 200 °C.

  • 4

    Poté kuře dáme do trouby, poklademe ho plátky citronu, zalijeme vínem a pečeme 75 minut nepřikryté (nebo dokud citrony nejsou zlatavé a kuře propečené).

  • 5

    Po upečení vmícháme i kapary a agávový sirup a podáváme.

Komentáře k receptu