Cuketové lečo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 200 g Cuketa
  • 70 g Protlak rajčatový sterilovaný
  • 150 g Rajčata
  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 100 g Paprika červená
  • 200 ml Voda pitná
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Provensálské koření
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • 1 špetka Grilovací koření
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 196 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 147 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 17.5 mg
  • Draslík 777.5 mg
  • Vláknina 9007.1 mg
  • Vitamín A 9007.1 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 99.9 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrolu na oleji zpěníme oloupanou, jemně nasekanou cibulku. Přidáme omytou, nadrobno nakrájenou cuketu a krátce osmahneme.

  • 2

    Smícháme rajčatový protlak s 100 ml vody a směsí podlijeme cuketu. Potom přidáme očištěnou, nadrobno nakrájenou červenou papriku a omytá, na kousky nakrájená rajčata. Vše chvíli dusíme a vmícháme nasekaný česnek.

  • 3

    Podléváme směsí chilli koření, koření, grilovacího koření, provensálského koření a vody (100 ml). Mírně přisolíme a dusíme do změknutí zeleniny.

  • 4

    Nakonec přisypeme nastrouhaný sýr a ihned podáváme.

Komentáře k receptu