Kuře v javorovém sirupu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 190 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Sůl
  • 150 ml Javorový sirup
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Pomeranče
  • 1 ks Kuře
  • 10 ks Hřebíček
  • 3 ks Anýz mletý
  • 20 ks Pepř zelený celý
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 826 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 9895 mg
  • Bílkoviny 58 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 212.5 mg
  • Draslík 991.6 mg
  • Vláknina 10036.7 mg
  • Vitamín A 10036.7 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.4 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme na čtvrtiny.

  • 2

    Javorový sirup smícháme se solí a 600 ml vody. Mícháme, dokud se sůl nerozpustí. Do této směsi přidáme šťávu z pomeranče i to, co nám z pomeranče po vymačkání zůstane, cibuli, hřebíček, pepř, anýz a dobře promícháme. Přelijeme do velké nádoby, aby se tam vlezlo i kuře.

  • 3

    Kuře omyjeme zvenku i zevnitř a dáme do sirupu, prsy dolů. Necháme aspoň 18 hodin marinovat, klidně i dva dny.

  • 4

    Troubu předehřejeme na 200 °C.

  • 5

    Kuře vyjmeme z nálevu a opláhneme studenou vodou. Osušíme a potřeme olejem. Pečeme 30 minut. Poté přikryjeme.

  • 6

    Přilijeme 150 ml vody a snížíme teplotu na 180 °C. Pečeme hodinu.

  • 7

    Otočíme a pečeme 1 hodinu. Přikryté. Poté odkryjeme a ještě 20 minut pečeme.

  • 8

    Poté necháme 20 minut odpočívat a naporcujeme.

Komentáře k receptu