Pstruh lososový na šafránu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 750 g Brambory
  • 300 g Pstruh lososový
  • 750 ml Vývar zeleninový
  • 125 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 ks Fenykl čerstvý
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Šafrán
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 739 kcal
  • Sacharidy 85 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 2004 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 83 g
  • Cholesterol 120.3 mg
  • Draslík 3190.4 mg
  • Vláknina 31912.9 mg
  • Vitamín A 31912.9 mg
  • Vitamín B6 1.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 81 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 78.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané, na tenké plátky nakrájené brambory a fenykl povaříme 15 minut ve vývaru s bobkovým listem, solí a pepřem.

  • 2

    Scedíme a rozložíme do máslem vymazané zapékací formy. Navrch položíme osolené a opepřené filé ze pstruha. Smetanu prohřejeme se šafránem a zalijeme rybu.

  • 3

    Pečeme v předehřáté troubě na 220°C asi 10 minut.

  • 4

    Podáváme se zeleninou vařenou v páře.

Komentáře k receptu