Pečený jalapeňo dip s fetou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 70 g Sýr Feta
  • 70 g Sýr krémový
  • 35 g Sýr Kiri s bylinkami
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1 ks paprička jalapeňo
  • 0.5 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 239 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 358 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 50.4 mg
  • Draslík 54.9 mg
  • Vláknina 118.8 mg
  • Vitamín A 118.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papričky jalapeňo rozpůlíme a semínka vyhodíme. Zprudka je osmažíme na pánvi, až jejich kůže úplně zhnědne. Zabalíme je do sáčku a nechám je zapařit. Trvá to tak dvě minuty. Poté z nich sloupneme kůži, kterou vyhodíme. Zbytek nakrájíme na co nejmenší kousky.

  • 2

    Všechny ingredience (včetně nasekaných jalapeňos) dáme do mixéru a rozmixujeme dohladka.

  • 3

    Podáváme.

Komentáře k receptu