Plněné brambory Nacho
Suroviny
- 120 g Anglická slanina
 - 200 g Sýr Čedar
 - 150 g Omáčka Guacamole
 - 150 g Zakysaná smetana
 - 150 ml Salsa rajčatová
 - 1 kávová lžička Česnek sušený
 - 1 kávová lžička Chilli papričky - vločky
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 12 ks Brambory
 - 3 ks Cibulka jarní
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 215 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 362 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 30.7 mg
 - Draslík 483 mg
 - Vláknina 5408.8 mg
 - Vitamín A 5408.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.8 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu předehřejeme na 200 °C.
 - 
                                2
Celé brambory (pokud jsou ranné tak i neoloupané, pokud jsou příliš velké, tak je rozpůlíme) smočíme v jedné lžíci oleje, naskládáme je na plech vyložený pečícím papírem a pečeme 35 minut.
 - 
                                3
Mezitím si slaninu nakrájíme na kostičky a smažíme ji nasucho dokřupava. Dáme stranou.
 - 
                                4
Po vychlazení (nebo když jsou brambory dostatečně vychladlé k další manipulaci) je nakrájíme na poloviny a vydlabeme jim vnitřek tak, abychom měli asi 5 mm tlusté okraje.
 - 
                                5
Troubu necháme zapnutou – budeme ji ještě potřebovat.
 - 
                                6
Brambory zase naskládáme na plech – řeznými stranami nahoru a zastříkneme zbývajícím olejem. Posypeme je česnekem a chilli vločkami a pečeme 5-10 minut. Otočíme a ještě 10 minut pečeme.
 - 
                                7
Vychladlou slaninu smícháme s vydlabanými vnitřky brambor a strouhaným čedarem. Osolíme a opepříme podle chuti.
 - 
                                8
Poté je znovu otočíme řeznou stranou nahoru. Naplníme je slaninovou směsí a ještě 4 minuty zapečeme.
 - 
                                9
Podáváme je s guacamole, salsou a zakysanou smetanou k namáčení, posypané jarní cibulkou.