Dušený hrášek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 561 kcal
 - Sacharidy 88 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 119 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 87 g
 - Cholesterol 24 mg
 - Draslík 1656.2 mg
 - Vláknina 20778 mg
 - Vitamín A 20778 mg
 - Vitamín B6 1.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 114.6 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 29.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Šalotky očistíme a nakrájíme na drobno, petrželovou nať drobně nasekáme.
 - 
                                2
Na polovině másla zpěníme šalotku, zasypeme moukou, chvíli smažíme a poté zalijeme vodou. Vsypeme hrášek (může být i propláchnutý mražený), cukr a asi 10 minut za častého míchání dusíme.
 - 
                                3
Před podáváním přidáme zbylé máslo a petrželovou nať.