Pizza se steakem, šalotkou a modrým sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 40 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 50 g Špenát listový čerstvý
  • 150 g Mozzarella
  • 450 g Pšeničná mouka hladká chlebová
  • 150 g Hovězí steak libový
  • 150 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Cukr třtinový
  • 1.5 kávová lžička Olej olivový
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Droždí sušené
  • 2 ks Rajčata
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 2 polévková lžíce Šalotka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 467 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 1750 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 74.3 mg
  • Draslík 528 mg
  • Vláknina 5273 mg
  • Vitamín A 5273 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.8 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do domácí pekárny dáme na spodek vlažnou vodu, sůl a půl lžičky olivového oleje. Přidáme mouku, cukr a droždí. Necháme vypracovat těsto.

  • 2

    Mezitím si připravíme omáčku. Rajčata spaříme a oloupeme je. Spolu s nasekaným stroužkem česneku, lžičkou olivového oleje, solí a pepřem je dáme do mixéru a rozmixujeme dohladka.

  • 3

    Vykynuté těsto rozdělíme na čtyři díly a každý díl vyválíme do placky. Každou placku potřeme dostatečným množstvím rajčatové omáčky. Na to nasypeme většinu mozarelly, přidáme na jemno nasekanou šalotku a na tenké plátky nakrájené hovězí maso. Přidáme i špenát a nahoru přijde niva a zbytek mozarelly.

  • 4

    Nyní si necháme předehřát troubu na 220 °C. Mezitím nám těsto znovu vykyne.

  • 5

    Pečeme 12-15 minut.

Komentáře k receptu