Jablečný koláč ze špaldové mouky II

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 125 g Máslo čerstvé
  • 150 g Cukr krupice
  • 250 ml Mléko plnotučné
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 2 ks Jablka
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kypřicí prášek do perníku
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 181 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 40 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 75.9 mg
  • Draslík 56.6 mg
  • Vláknina 1361.8 mg
  • Vitamín A 1361.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 141 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    1. Předehřejte troubu na 180 °C.

  • 2

    2. Jablka oloupejte, nakrájejte na měsíčky a zbavte jadřinců. Každý měsíček nakrájejte na několik plátků.

  • 3

    3. Máslo utřete s cukrem a zašlehejte do něj skořici, med a vejce. Poté vmíchejte i mléko.

  • 4

    4. Mouku smíchejte se solí a kypřícím práškem a postupně ji vmíchejte do tekuté části.

  • 5

    5. Formu na koláč o průměru asi 30 cm vyložte pečícím papírem a nalijte do ní těsto.

  • 6

    6. Na těsto vyskládejte plátky jablek a mírně je do těsta vtlačte.

  • 7

    7. Pečte asi 30-40 minut, nebo dokud není koláč hotový. To můžete vyzkoušet pomocí špejle.

Komentáře k receptu