Jablečný koláč ze špaldové mouky II
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 181 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 11 g
- Sodík 40 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 75.9 mg
- Draslík 56.6 mg
- Vláknina 1361.8 mg
- Vitamín A 1361.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 141 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
1. Předehřejte troubu na 180 °C.
-
2
2. Jablka oloupejte, nakrájejte na měsíčky a zbavte jadřinců. Každý měsíček nakrájejte na několik plátků.
-
3
3. Máslo utřete s cukrem a zašlehejte do něj skořici, med a vejce. Poté vmíchejte i mléko.
-
4
4. Mouku smíchejte se solí a kypřícím práškem a postupně ji vmíchejte do tekuté části.
-
5
5. Formu na koláč o průměru asi 30 cm vyložte pečícím papírem a nalijte do ní těsto.
-
6
6. Na těsto vyskládejte plátky jablek a mírně je do těsta vtlačte.
-
7
7. Pečte asi 30-40 minut, nebo dokud není koláč hotový. To můžete vyzkoušet pomocí špejle.