Bramborové suflé

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Brambory
  • 250 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 6 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1.5 polévková lžíce Solamyl
  • 3 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 742 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 1070 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 470.9 mg
  • Draslík 1027.8 mg
  • Vláknina 9343.8 mg
  • Vitamín A 9343.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.2 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 90.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zbylou bramborovou kaši dochutíme muškátovým oříškem.

  • 2

    Žloutky oddělíme od bílků. Ke kaši vmícháme žloutky smíchané s bramborovým škrobem a se dvěma třetinami sýra nakrájeného na kostičky.

  • 3

    Vmícháme tuhý sníh z bílků.

  • 4

    Vymažeme máslem zapékací misky, naplníme směsí a poklademe zbylým sýrem nakrájeným na plátky.

  • 5

    Upečeme dozlatova, posypeme pažitkou a podáváme.

Komentáře k receptu