Zeleninová všehochuť

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 200 g Hrášek mražený
  • 150 g Těstoviny konzumní
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Fazole bílé
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1.5 l Vývar zeleninový
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1402 kcal
  • Sacharidy 221 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 1916 mg
  • Bílkoviny 80 g
  • Uhlovodany 193 g
  • Cholesterol 32.8 mg
  • Draslík 5340.3 mg
  • Vláknina 90583.2 mg
  • Vitamín A 90583.2 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.7 mg
  • Vitamín E 3.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 40.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme a nakrájíme cibuli.

  • 2

    Řapíky celeru zbavíme tuhých vláken a na kousky nakrájíme.

  • 3

    Fazole propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 4

    Osmahneme na másle cibuli, nasekaný česnek a kousky celeru.

  • 5

    Podlijeme zeleninovým vývarem, přivedeme k varu a 5 minut vaříme.

  • 6

    Spaříme rajčata, sloupneme je a dužinu nakrájíme na kousky.

  • 7

    Do polévky přidáme rajčata, hrášek a kolínka a vaříme,

  • 8

    dokud nejsou těstoviny hotové.

  • 9

    Osolíme a opepříme.

  • 10

    Polévku podáváme posypanou strouhaným sýrem a petrželkou.

Komentáře k receptu