Fazolky na způsob mozečku se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Cibule
  • 500 g Fazolové lusky zelené
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 40 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Kmín celý
  • 6 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 310 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 283 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 277.3 mg
  • Draslík 357 mg
  • Vláknina 7100.5 mg
  • Vitamín A 7100.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mladé fazolky omyjeme a vlákno po délce sloupneme. Lusky nakrájíme šikmo na řezy dlouhé asi 3cm.

  • 2

    Oloupanou cibuli zpěníme na másle a dusíme na ni fazolky spolu s kořením a solí doměkka asi 15-20 minut. Nakonec zalijeme vejci rozkvedlanými v mléce a mícháme, až se vejce srazí.

  • 3

    Na talíři pokrm posypeme nastrouhaným sýrem. Podáváme s bramborami nebo s pečivem.

Komentáře k receptu