Perkelt z kuřat

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 150 g Cibule
  • 30 g Sůl
  • 150 g Tuk
  • 1500 g Kuře
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 50 g Protlak rajčatový
  • 600 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 474 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 1294 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 126.8 mg
  • Draslík 352.5 mg
  • Vláknina 2006 mg
  • Vitamín A 2006 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.9 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřata očistíme, opláchneme, rozčtvrtíme, v kloubech nařízneme a osolíme.

  • 2

    Cibuli jemně nakrájíme a na tuku ji osmahneme dorůžova, přidáme papriku a mírně ji zpěníme. Přimícháme rajčatový protlak, základ zalijeme vlažnou vodou a uvedeme do varu.

  • 3

    Do vařícího základu vložíme kuřata a pod poklicí je dusíme doměkka. Podle potřeby přisolíme šťávu a ještě krátce podusíme.

  • 4

    Při podávání porce kuřete přeléváme šťávou.

Komentáře k receptu