Perkelt z vajec

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.3 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1.5 dl Voda pitná
  • 1 dl Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 395 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 282 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 521.7 mg
  • Draslík 299.7 mg
  • Vláknina 1693.6 mg
  • Vitamín A 1693.6 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.6 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájíme nadrobno cibuli a osmahneme na másle. Přidáme omyté nakrájené papriky, rajčatový protlak, krátce osmahneme, pak podlijeme vodou a podusíme.

  • 2

    Ze zbylého másla a mouky si připravíme světlou jíšku, přidáme mletou papriku, zpěníme, přilijeme vodu a povaříme.

  • 3

    Potom přimícháme připravenou paprikovou směs, kysanou smetanu, sůl a necháme povařit asi 5-7 minut.

  • 4

    Ještě horká vejce oloupeme, rozkrojíme na půlky a na talířích polijeme omáčkou. Podáváme s těstovinami či brambory.

Komentáře k receptu