Polévka melencová

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Mouka pšeničná hrubá
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 l Mléko polotučné
  • 0.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 309 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 219 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 98.3 mg
  • Draslík 19.5 mg
  • Vláknina 1200 mg
  • Vitamín A 1200 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mouky a vejce zpracujeme tuhé nudlové těsto.

  • 2

    Těsto rozdrobíme mezi prsty a zavaříme do osoleného mléka zředěného vodou. Polévku povaříme.

  • 3

    Nakonec přidáme kousek másla.

Komentáře k receptu