Vepřový guláš se zeleninou a rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Vepřová plec
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Sůl
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 4 polévková lžíce Zelí kysané
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 298 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 64672 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 72.9 mg
  • Draslík 533.8 mg
  • Vláknina 3387.7 mg
  • Vitamín A 3387.7 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté maso nakrájíme na kostky.

  • 2

    Očištěnou cibuli nakrájíme na drobno, zpěníme na sádle, přidáme maso, osolíme, chvilku podusíme. Poté přidáme rozkrájené kysané zelí.

  • 3

    Po 15 minutách dušení přidáme spařená a oloupaná rajčata (pokud nemáme rajčata, přidáme rajčatový protlak) a vše dodusíme do měkka.

  • 4

    Na závěr šťávu zaprášíme hladkou moukou a ještě krátce povaříme.

  • 5

    Jako přílohy podáváme noky, rýži a chléb.

Komentáře k receptu