Polévka z červené řepy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 g Červená řepa
  • 1 kávová lžička Cukr třtinový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 5 dl Mléko kefírové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 192 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 292 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 9 mg
  • Draslík 408.6 mg
  • Vláknina 7315 mg
  • Vitamín A 7315 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Řepu oloupeme, nakrájíme a zalijeme studenou vodou. Osolíme a necháme dobře provařit.

  • 2

    Po uvaření řepu scedíme, odvar zahustíme jíškou a dle chuti přidáme cukr a necháme povařit.

  • 3

    Přidáme mléko s rozmíchanou hladkou moukou a necháme přejít varem. Podáváme s chlebem.

Komentáře k receptu