Telecí špunty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Cibule
  • 4 plátek Telecí kýta
  • 1.5 dl Smetana 16% (pochoutková)
  • 3 polévková lžíce Hořčice
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 326 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 101 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 49.5 mg
  • Draslík 129.5 mg
  • Vláknina 3700.5 mg
  • Vitamín A 3700.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájíme z řízků dlouhé úzké pruhy, naklepeme je, osolíme, potřeme hořčicí a posypeme najemno nakrájenou cibulí s petrželkou.

  • 2

    Smotáme je a svážeme nití, aby tvořily tlusté krátké závitky (špunty).

  • 3

    Osmahneme na másle nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme závitky, trochu podlijeme a dusíme doměkka. Pak závitky vyjmeme.

  • 4

    Vydusíme zbylou šťávu, zaprášíme moukou, osmahneme a zředíme smetanou. Přidáme trochu vody a krátce povaříme. Závitky vložíme zpět nebo je hned klademe na talíře a přeléváme šťávou.

Komentáře k receptu