Vývar z petrželovým kapáním

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 0 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 250 g Hovězí libové
  • 120 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 120 g Zelenina kořenová
  • 150 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý celý
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1121 kcal
  • Sacharidy 111 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 547 mg
  • Bílkoviny 91 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 654.3 mg
  • Draslík 1181.5 mg
  • Vláknina 15972 mg
  • Vitamín A 15972 mg
  • Vitamín B6 1.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.5 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce se studenou osolenou vodou vložíme maso.

  • 2

    Zvolna začneme vařit, sebereme tmavou pěnu z povrchu. Přidáme pepř, kořenovou zeleninu, cibuli a vaříme doměkka. Přecedíme.

  • 3

    Mléko vyšleháme s vejci, petrželkou nakrájenou najemno, solí, olejem a moukou.

  • 4

    Smícháme. Přes cedník nebo obrácené struhadlo prolisujeme těstíčko do osolené vroucí vody.

  • 5

    Krátce povaříme a vložíme do vývaru. Maso a zeleninu z vývaru nakrájíme na drobno a vložíme do polévky.

Komentáře k receptu