Pěna z husích jater
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 1346 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 45 g
- Sodík 975 mg
- Bílkoviny 214 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 1397.5 mg
- Draslík 610.8 mg
- Vláknina 159 mg
- Vitamín A 159 mg
- Vitamín B6 1.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 78.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Vařená nebo dušená játra prolisujeme, osolíme, opepříme, přilijeme brandy a studený, tekutý aspik, nakonec vmícháme ušlehanou smetanu. 
- 
                                2Formu vylijeme studeným aspikem a po ztuhnutím naplníme pěnou. 
- 
                                3V lednici necháme ztuhnout, vyklopíme a nakrájíme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        