Humří kousky s cizrnou a pomerančem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 873 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 100 g
- Sodík 2440 mg
- Bílkoviny 146 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 712.5 mg
- Draslík 2491.5 mg
- Vláknina 17574.9 mg
- Vitamín A 17574.9 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 58.5 mg
- Vitamín E 11.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Do hrnce vložíme do vroucí vody humry, celerový řapík, mrkev a na kousky nakrájenou cibuli. Vaříme cca 7-8min, poté slijeme a necháme vychladnout. 
- 
                                2Mezitím očistíme fenykl a bulvu nakrájíme na jemné kousky. Pomeranče oloupeme, rozdělíme na dílky, sloupneme bílou slupku a šťávu zachytíme. 
- 
                                3Poté vyloupeme uvařené humry a maso nakrájíme na kostičky. 
- 
                                4Připravíme zálivku. Rozmixujeme 3lžíce olivového oleje, lžíci pomerančové šťávy, sůl a pepř a dobře prošleháme. 
- 
                                5Cizrnu propláchneme studenou vodou, necháme okapat, nasypeme do salátové mísy, přidáme nakrájený fenykl a dílky pomeranče. 
- 
                                6Ochutíme zálivkou, přidáme humří maso, dozdobíme lístky fenyklu a ihned podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        