Vaječná pomazánka

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Petržel - nať
  • 6 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 283 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 431 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 275.3 mg
  • Draslík 118.2 mg
  • Vláknina 1120.5 mg
  • Vitamín A 1120.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Utřeme máslo do pěny, přimícháme nahrubo nastrouhaná uvařená vejce (oloupaná), najemno nakrájenou cibuli a hořčici.

  • 2

    Dle chuti osolíme, opepříme a promícháme.

  • 3

    Necháme 10 minut uležet v lednici a pak pomazánkou potřeme jednotlivé plátky veky nebo chleba.

  • 4

    Můžeme ozdobit snítkem petrželky či kouskem rajčete.

Komentáře k receptu