Spaghetti carbonara

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Špagety, Makarony vařené
  • 40 g Sýr Parmezán
  • 50 g Slanina vepřová
  • 40 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 10 dkg Šunka dušená
  • 2 dkg Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 468 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 650 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 227.8 mg
  • Draslík 143.5 mg
  • Vláknina 3692.3 mg
  • Vitamín A 3692.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šunku a slaninu nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a nadrobno nakrájíme. Slaninu osmahneme na rozpáleném másle na pánvi, přidáme česnek a vše asi 3 minuty smažíme. Předem uvařené a okapané špagety přidáme ke slanině, vše dobře promícháme.

  • 2

    Najemno nastrouháme pecorino a parmezán. Rozšleháme vejce se smetanou a polovinou obou sýrů, osolíme a opepříme. Vmícháme vařenou šunku a vše dobře promícháme, dokud se vejce trochu nesrazí.

  • 3

    Takto připravené špagety rozdělíme na talíře a posypeme zbylým sýrem.

Komentáře k receptu