Spaghetti alla carbonara

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 300 g Sýr Parmezán
  • 300 g Vaječný žloutek slepičí
  • 20 g Sůl
  • 10 g Pepř černý mletý
  • 10 g Chilli koření mleté
  • 500 g Pancetta
  • 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2.5 kg Špagety
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1620 kcal
  • Sacharidy 192 g
  • Tuky 64 g
  • Sodík 1834 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 28941.6 mg
  • Draslík 92.2 mg
  • Vláknina 530.7 mg
  • Vitamín A 530.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve na malé kostičky nakrájíme slaninu Pancetta a nastrouháme parmezán Parmigiano Reggiano. Dále v misce smícháme smetanu, mletý pepř, žloutky, parmezán a chilli koření. Dáváme pozor, aby se žloutky nesrážely, omáčka musí zůstat krémová.

  • 2

    Špagety uvaříme v osolené vodě al dente, tj. asi 5 minut.

  • 3

    Na másle pomalu opečeme kostičky slaniny, až zesklovatí, přidáme uvařené špagety, důkladně promícháme a odstavíme z ohně.

  • 4

    Vše zalijeme smetanovým krémem, promícháme, rozdělíme na talíře a servírujeme.

Komentáře k receptu