Vejce v kokotkách se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 10 g Petržel - nať
  • 80 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 50 g Vepřová uzená plec
  • 4 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 254 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 194 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 278.8 mg
  • Draslík 217.3 mg
  • Vláknina 960 mg
  • Vitamín A 960 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Malé nákypové formičky - kokotky - vymažeme máslem a vysypeme sýrem.

  • 2

    Vejce rozšleháme a smícháme s udušenými žampiony, jemně nakrájeným uzeným masem, osolíme a opepříme. Nalijeme do kokotek a povrch posypeme sýrem.

  • 3

    Ve vodní lázni v troubě zapečeme asi 10 minut. Po vyklopení obložíme hlávkovým salátem, rajčaty a petrželovou natí.

Komentáře k receptu