Vejce se sýrem v kokotkách

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 150 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 2 ks Rajčata
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 220 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 113 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 228.6 mg
  • Draslík 139.7 mg
  • Vláknina 784.8 mg
  • Vitamín A 784.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na mírném ohni ohřejeme mléko, přidáme máslo, nastrouhaný sýr a za stálého míchání rozvaříme. Poté odstavíme z ohně.

  • 2

    Do směsi přimícháme rozšlehaná vejce,sůl.

  • 3

    Směs vkládáme do zapékacích misek, které jsme předtím vymazali tuhým máslem.

  • 4

    Naplněné misky pečeme v rozehřáté troubě na 180°C cca 10 minut. V případě, že si nejsme jisti, píchneme párátkem do středu a přesvědčíme se, zda je směs tuhá.

  • 5

    Takto hotový předkrm podáváme v zapékacích miskách, které ozdobíme půlkou rajčete a troškou petrželové natě.

  • 6

    Jako přílohu podáváme topinky z bílého chleba.

Komentáře k receptu