Kapustová polévka s vepřovým kolenem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Cibule
  • 200 g Kapusta hlávková
  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 40 g Slanina vepřová
  • 120 g Vepřové koleno
  • 40 g Sádlo škvařené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 6 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 l Vývar z hovězích kostí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 417 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 1156 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 29 mg
  • Draslík 1285 mg
  • Vláknina 3882.5 mg
  • Vitamín A 3882.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 62 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si jíšku ze sádla a mouky, zalijeme ji vlažným vývarem, rozšleháme metlou, přidáme pepř, třený česnek a vaříme asi 3/4 hodiny za občasného míchání.

  • 2

    V jiném hrnci uvaříme koleno a zvlášť kapustu.

  • 3

    Ke konci varu slijeme oba vývary a polévku přecedíme přes hustý cedník.

  • 4

    Osmahneme nakrájenou cibuli na rozpuštěné slanině. Pak ji přidáme do procezené polévky, ochutíme majoránkou a krátce povaříme. Dle chuti přisolíme.

  • 5

    Kapustu nakrájíme na nudličky, koleno obereme od kosti, nakrájíme na kousky a přidáme do polévky.

Komentáře k receptu