Zapékané zelí s vepřovým masem a smetanou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 510 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 41 g
- Sodík 483 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 110.1 mg
- Draslík 589.8 mg
- Vláknina 7150.3 mg
- Vitamín A 7150.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 64.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Mleté maso se solí a kořením udusíme na zpěněné cibuli. 
- 
                                2Omyté listy zelí uvaříme v osolené vodě s kmínem. Žebra listů odstraníme. 
- 
                                3V pekáčku vyškvaříme slaninu nakrájenou na kostičky. Dno vyložíme zelnými listy, pokryjeme masem a polijeme smetanou. Vrstvy opakujeme, navrch musí být zelí. Stlačíme je, pomastíme a zalijeme zbylou smetanou. 
- 
                                4Dáme do trouby rychle zapéci. 
- 
                                5Podáváme s bramborami nebo s chlebem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        