Vepřové jazyky na česneku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Sádlo škvařené
  • 3 ks Česnek
  • 2 ks Vepřový jazyk
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 703 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 58 g
  • Sodík 338 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 267.1 mg
  • Draslík 624.8 mg
  • Vláknina 157.5 mg
  • Vitamín A 157.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jazyky dobře omyjeme a očistíme. Vaříme je v osolené vodě asi 1 hodinu.

  • 2

    Po uvaření jazyky oloupeme a nakrájíme na plátky (napříč).

  • 3

    Zpěníme na sádle utřený česnek, přidáme plátky jazyka, okmínujeme a prudce z obou stran opečeme. Při opékání dochucujeme solí.

  • 4

    Vhodnou přílohou je bramborová kaše nebo brambory, kompot a salát.

Komentáře k receptu