Zapečené vepřové jazyky s paprikami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 150 g Rajčata
  • 50 g Strouhanka
  • 800 g Vepřový jazyk
  • 150 g Paprika zelená
  • 80 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.25 kávová lžička Kmín drcený
  • 3 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1.5 kg Brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1001 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 64 g
  • Sodík 457 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 214 mg
  • Draslík 2329.9 mg
  • Vláknina 24305 mg
  • Vitamín A 24305 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 92.8 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové jazyky uvaříme ve vodě doměkka, necháme vychladnout, sloupneme a nakrájíme na plátky. Cibuli nakrájíme na kolečka, syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Papriky očistíme, zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, rajčata nakrájíme na plátky, česnek prolisujeme. Zapékací mísu vytřeme máslem a vysypeme strouhankou.

  • 2

    Na oleji zpěníme cibuli, přidáme brambory, sůl, pepř, česnek, kmín a osmažíme. Směs zalijeme vývarem z jazyků a na mírném plameni dusíme do poloměkka.

  • 3

    Do zapékací mísy naskládáme polovinu dušených brambor, na ně položíme plátky jazyků, papriky a rajčata a překryjeme druhou polovinou brambor. V předehřáté troubě směs pečeme zhruba 20 minut.

Komentáře k receptu