Italská omáčka z paprik

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 8 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 155 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 60 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 11.7 mg
  • Draslík 292.8 mg
  • Vláknina 105 mg
  • Vitamín A 105 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 130.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papriky opečeme, sloupneme, zbavíme semen a podélně nakrájíme na 4 řezy.

  • 2

    Na oleji a másle zpěníme jemně nasekaný česnek, přidáme papriky, osolíme a podusíme je na mírném ohni bez podlévání.

  • 3

    Potom přidáme rajčatový protlak. Nedusíme dlouho, papriky by ztratily svou pikantní chuť.

  • 4

    Omáčku podáváme k vařenému masu.

Komentáře k receptu