Bramborové pusinky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.75 kg Brambory
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 247 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 84 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 197.1 mg
  • Draslík 790.7 mg
  • Vláknina 9375 mg
  • Vitamín A 9375 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme a uvaříme v menším množství osolené vody. Prolisujeme je a přidáme máslo, rajčatový protlak, žloutky a dobře vše našleháme.

  • 2

    Pomocí sáčku s trubičkou nastříkáme na pomaštěný plech směs ve tvaru pusinek a upečeme.

Komentáře k receptu