Francouzská zeleninová polévka s pestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Fazole bílé
  • 500 g Cuketa
  • 60 g Těstoviny Farfalle
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 500 g Fazolové lusky zelené
  • 15 g Bazalka
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 6 ks Brambory
  • 1 ks Rajčata
  • 4 stroužek Česnek
  • 3.5 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 720 kcal
  • Sacharidy 120 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 676 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 119 g
  • Cholesterol 8.5 mg
  • Draslík 3455.9 mg
  • Vláknina 55810 mg
  • Vitamín A 55810 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 57.9 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Přes noc namočíme fazole v hrnci, vodu slijeme a zalijeme fazole znovu vodou, aby byly ponořené.

  • 2

    Přivedeme k varu a vaříme pod pokličkou 15 minut, do změknutí a poté slijeme.

  • 3

    Na kousky nakrájíme zelené fazolky a povaříme 5 minut.

  • 4

    Nakrájíme cibuli, tykev a cuketu nakrájíme na plátky 5mm silné. Na kostičky nakrájíme oloupané brambory. Rozpustíme v hrnci máslo, přidáme zeleninu a osmahneme fazole.

  • 5

    Zalijeme studenou vodou a osolíme.

  • 6

    Vaříme pod pokličkou hodinu. Přidáme farfalle a 15 minut povaříme.

  • 7

    Připravíme pesto, rozmixujeme bazalku a česnek.

  • 8

    Oloupaná rajčata nakrájíme na kousky. Do bazalky s česnekem vmícháme rajčata, rajčatový protlak a strouhaný sýr a za stálého míchání přiléváme olej.

  • 9

    Do každé porce polévky přidáme lžíci pesta.

Komentáře k receptu