Jednoduchá rybí polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 125 g Krevety tygří - loupané
  • 500 g Filé rybí
  • 150 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.25 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 152 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 185 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 31.9 mg
  • Draslík 222.1 mg
  • Vláknina 2919.2 mg
  • Vitamín A 2919.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce vložíme rajčata, cibuli, vodu a citronovou šťávu, zamícháme, přidáme pepř a sůl, přivedeme k varu a 20 minut vaříme na mírném ohni.

  • 2

    Kousky ryby přidáme a vaříme do okamžiku, než se začne rozpadat. Vmícháme smetanu, opepříme, osolíme, přidáme kopr a krevety.

Komentáře k receptu