Francouzský zeleninový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 0.5 ks Celer bulvový
  • 0.5 ks Květák
  • 1 špetka Sůl
  • 5.5 šálek Majolka
  • 0.5 šálek Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 0.5 šálek Fazolky ve slaném nálevu - sterilované
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2699 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 374 g
  • Sodík 227 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 687.5 mg
  • Draslík 573.9 mg
  • Vláknina 12853.8 mg
  • Vitamín A 12853.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 83.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou zeleninu uvaříme v malém množství okyselené a osolené vody a nakrájíme na malé kostičky.

  • 2

    Přidáme hrášek a fazolky nakrájené na proužky. Vše promícháme s majolkou ochucenou citronovou šťávou.

  • 3

    Salát necháme několik hodin uležet v chladu.

Komentáře k receptu