Lín na slezský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 120 g Zelenina kořenová
  • 600 g Lín
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Bobkový list
  • 5 dl Víno bílé
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 368 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 15 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 194.1 mg
  • Draslík 148.3 mg
  • Vláknina 2635.3 mg
  • Vitamín A 2635.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájíme cibuli, kořenovou zeleninu na nudličky a dáme do hlubší pánve. Vložíme porce ryby, přidáme bobkový list a menší svazek petržele.

  • 2

    Rybu zalijeme bílým vínem, aby byla celá ponořená a necháme ji na prudším ohni vařit asi 10 minut.

  • 3

    Připravíme jíšku a vmícháme ji do základu. Odstavíme.

  • 4

    Hotovou rybu dáme na mísu.

  • 5

    Z vývaru vyndáme svazeček petrželky a vývar necháme zavařit. Vmícháme žloutky a zjemníme citronovou šťávou.

  • 6

    Jednotlivé porce posypeme přiměřeně nakrájenou petrželkou a přelijeme omáčkou. Můžeme podávat.

Komentáře k receptu