Studený krupicový pudink s jahodami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Krupice dětská
  • 100 g Cukr krupice
  • 20 g Kakao - prášek
  • 200 g Jahody zahradní
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 300 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 101 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 135.2 mg
  • Draslík 192.1 mg
  • Vláknina 5320 mg
  • Vitamín A 5320 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krupici necháme trochu nabobtnat v troše mléka.

  • 2

    Do oslazeného a špetkou osoleného mléka vmícháváme nabobtnalou krupici.

  • 3

    Zahříváme na mírném ohni a musíme stále míchat, aby se nám netvořily žmolky. Jakmile nám kaše zhoustne, rychle vmícháme kakao, žloutky a nakonec sníh z bílků.

  • 4

    Dáme do vodou vypláchnutých misek a necháme vychladnout.

  • 5

    Studený pudink vyklopíme na talířky a zdobíme čerstvým ovocem nebo kompotem.

Komentáře k receptu