Polévka zelná s vepřovým a telecím masem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 302 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 22 g
- Sodík 590 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 153.9 mg
- Draslík 416.4 mg
- Vláknina 657.5 mg
- Vitamín A 657.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Rozpůlíme opláchnuté bílé zelí, zalijeme vařící vodou a necháme vychladnout. Uvolníme a odřízneme 6 velkých listů. 
- 
                                2Zpěníme na tuku nakrájenou cibuli a osmahneme mleté maso. 
- 
                                3Necháme vychladnout a vmícháme vejce a petrželku. 
- 
                                4Osolíme a opepříme. 
- 
                                5Na zelné listy rozetřeme masovou hmotu, svineme listy a klademe těsně vedle sebe do kastrolu. 
- 
                                6Zbylé zelné listy nakrájíme a nasypeme na závitky. 
- 
                                7Bílým vínem zakapeme a dáme na 200 stupňů zapéct do trouby na 45 minut. 
- 
                                8Pečeme dozlatova, zalijeme hovězím vývarem a podáváme horké. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        