Polévka zelná s vepřovým a telecím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 0 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Tuk
  • 250 g Vepřové maso mleté
  • 250 g Telecí maso mleté
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Zelí hlávkové bílé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • 3 polévková lžíce Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 302 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 590 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 153.9 mg
  • Draslík 416.4 mg
  • Vláknina 657.5 mg
  • Vitamín A 657.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozpůlíme opláchnuté bílé zelí, zalijeme vařící vodou a necháme vychladnout. Uvolníme a odřízneme 6 velkých listů.

  • 2

    Zpěníme na tuku nakrájenou cibuli a osmahneme mleté maso.

  • 3

    Necháme vychladnout a vmícháme vejce a petrželku.

  • 4

    Osolíme a opepříme.

  • 5

    Na zelné listy rozetřeme masovou hmotu, svineme listy a klademe těsně vedle sebe do kastrolu.

  • 6

    Zbylé zelné listy nakrájíme a nasypeme na závitky.

  • 7

    Bílým vínem zakapeme a dáme na 200 stupňů zapéct do trouby na 45 minut.

  • 8

    Pečeme dozlatova, zalijeme hovězím vývarem a podáváme horké.

Komentáře k receptu