Drůbeží paštika

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Játra drůbeží
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 400 g Drůbeží maso
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Žemle tuková
  • 1 ks Česnek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Paštikové koření
  • 0.125 l Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 150 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 46 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 63.8 mg
  • Draslík 50.6 mg
  • Vláknina 394.6 mg
  • Vitamín A 394.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli a česnek drobně nakrájíme a zpěníme na másle. Přidáme pokrájená játra a osmahneme.

  • 2

    Necháme vychladnout a spolu s vařeným masem, houskou namočenou v mléce a vymačkanou, umeleme.

  • 3

    Přimícháme vejce, můžeme dle potřeby zředit vývarem, osolíme a dochutíme kořením.

  • 4

    Na závěr přidáme jemně pokrájenou petrželku. Formu vymažeme

  • 5

    máslem a naplníme směsí, zakryjeme a vaříme ve vodní lázni asi 3/4 hodiny.

  • 6

    Necháme vychladnout a nakrájíme.

Komentáře k receptu