Vepřová huspenina
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1839 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 106 g
 - Sodík 65572 mg
 - Bílkoviny 177 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 664.4 mg
 - Draslík 1347.6 mg
 - Vláknina 29333.3 mg
 - Vitamín A 29333.3 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.8 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nožičky s hlavou velmi dobře očistíme (odrhneme nebo opálíme), řádně omyjeme a dáme vařit spolu se nakrájenou zeleninou a cibulí do osolené vody. Jakmile je maso měkké, vyjmeme je. Maso z hlavy obereme a oboje rozkrájíme na malé kostičky. Nožičky ve vývaru ponecháme, přidáme koření s octem a necháme ještě vařit, dokud nejsou zcela měkké. Následně je vyjmeme, vykostíme a nakrájené maso z nich přidáme k ostatnímu.
 - 
                                2
Maso dáme do hlubší mísy, zalijeme procezeným vývarem, dle libosti dochutíme a dáme ztuhnout.
 - 
                                3
Před zalitím vývarem můžeme k masu přidat sladkokyselé okurky nakrájené na plátky.
 - 
                                4
Jako přílohu podáváme drobně rozkrájenou cibuli, ocet, saláty, strouhaný marinovaný křen a chléb.