Ústřice a škeble ve skořápkách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 55 g Máslo čerstvé
  • 500 g Škeble čerstvé
  • 24 ks Ústřice
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • 1 polévková lžíce Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 683 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 706 mg
  • Bílkoviny 73 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 359 mg
  • Draslík 1417.1 mg
  • Vláknina 116.5 mg
  • Vitamín A 116.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 68.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 63.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zahradní gril rozehřejeme.

  • 2

    Na mřížku položíme ústřice a škeble. 5 minut grilujeme, dokud se škeble neotevřou a ústřice neohřejí. Neotevřené škeble vyhodíme.

  • 3

    Do hrnce se silným dnem vložíme máslo, petržel, pomerančovou šťávu, citronovou šťávu a víno.

  • 4

    Hrnec postavíme na gril a 2 minuty vaříme za stálého míchání, dokud nezačne bublat.

  • 5

    Ústřice a škeble rozložíme na mísu, pokapeme máslovou směsí a podáváme.

Komentáře k receptu