Skopová pečeně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 ks Sůl
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 kg Skopová plec
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 446 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 64598 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 1.9 mg
  • Draslík 35.8 mg
  • Vláknina 398.8 mg
  • Vitamín A 398.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso zbavíme loje, omyjeme, odblaníme a potřeme česnekem utřeným se solí.

  • 2

    Sádlo rozehřejeme v pekáči a maso opečeme po všech stranách. K takto opečenému masu přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, osmahneme, maso podlijeme vývarem a pečeme až 1.5 hodiny (z počátku raději dusíme pod pokličkou). Ze šťávy vypečený lůj sbíráme.

  • 3

    Jakmile je maso upečené, vyjmeme jej, uložíme na teple. Šťávu vysmahneme, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, podlijeme, mírně povaříme a přecedíme. Omáčku podáváme zvlášť v omáčníku.

  • 4

    Jako přílohy podáváme brambory vařené, dušené, opékané a dušené červené zelí s jablky.

Komentáře k receptu